Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo reči hvale. Možete praviti krafiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 jajeta
- 50 ml mleka
- so, biber
- malo slatke mlevene paprike
- 30 g brašna
- malo maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol očistite i isecite na manje delove. Zatim ga kuvajte na pari pola sata. U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mlevenu paprku, mleko, maslinovo ulje i zgnječen beli luk. Sve dobro promešajte. Dodajte postepeno brašno sve vreme muteći žicom. Umočite karfion u smesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180°C nekih 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gurmantv
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke