Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo reči hvale. Možete praviti krafiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 jajeta
  • 50 ml mleka
  • so, biber
  • malo slatke mlevene paprike
  • 30 g brašna
  • malo maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Karfiol očistite i isecite na manje delove. Zatim ga kuvajte na pari pola sata. U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mlevenu paprku, mleko, maslinovo ulje i zgnječen beli luk. Sve dobro promešajte. Dodajte postepeno brašno sve vreme muteći žicom. Umočite karfion u smesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180°C nekih 15 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gurmantv