Kako je počela sezona slava, a domaćice žele da pokažu svoje kulinarsko umeće, na stolu se nalaze mnogobrojna ukusna jela. Pošto imaju želju da oduševe svoje goste, uvek je tu kao prva misao šta poslužiti na početku, za predjelo.
Tako da osim mesnih prerađevina, neizostavno na svakom stolu su i ruska salata, proja, slane torte, ali i rolati. Prave se na razne načine i sa različitim sastojcima. Navikli smo na slatke, ali dobri su i oni slani. Od sada možete uzeti u obzir i recept za ovaj rolat, za čiju će vam koru osim jaja trebati kačkavalj i pavlaka, a za njegovo punjenje mleveno meso.
Nije teško, dobrog je ukusa, tako da nema sumnjete da ćete i vi i vaši gosti biti zadovoljni.
Sastav:
- 100 g kačkavalj
- 3 jаја
- 150 g pavlake
Za punjenje:
- 250 g mlevenog mesa
- 100 g luka
- 1 jaje
- so, biber
Priprema:
U jednoj posudi izmešajte izrendan kačkavalj, jaja i pavlaku, pa tako dobijenu smesu izlijte u obložen pleh i pecite na 180°C 15 minuta. Za punjenje koristite smesu od mlevenog mesa, luka i jaja koju ste posolili i pobiberili. Sve ravnomerno rasporedite preko kore, urolajte je i pecite u rerni na 180°C 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus