Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAM OSTANE FIL OD SARME NAPRAVITE OVO ZA SLAVU: Rolat od mlevenog mesa, a koru napravite od ova 3 sastojka

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Iznenadite svoje goste i za predjelo poslužite mekani rolat od mlevenog mesa.

Recept za rolat od mlevenog mesa Izvor: Printscreen/YT/Dastarkhan - kazakh cuisine

Kako je počela sezona slava, a domaćice žele da pokažu svoje kulinarsko umeće, na stolu se nalaze mnogobrojna ukusna jela. Pošto imaju želju da oduševe svoje goste, uvek je tu kao prva misao šta poslužiti na početku, za predjelo.

Tako da osim mesnih prerađevina, neizostavno na svakom stolu su i ruska salata, proja, slane torte, ali i rolati. Prave se na razne načine i sa različitim sastojcima. Navikli smo na slatke, ali dobri su i oni slani. Od sada možete uzeti u obzir i recept za ovaj rolat, za čiju će vam koru osim jaja trebati kačkavalj i pavlaka, a za njegovo punjenje mleveno meso.

Nije teško, dobrog je ukusa, tako da nema sumnjete da ćete i vi i vaši gosti biti zadovoljni.

Sastav:

  • 100 g kačkavalj
  • 3 jаја
  • 150 g pavlake

Za punjenje:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 100 g luka
  • 1 jaje
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte izrendan kačkavalj, jaja i pavlaku, pa tako dobijenu smesu izlijte u obložen pleh i pecite na 180°C 15 minuta. Za punjenje koristite smesu od mlevenog mesa, luka i jaja koju ste posolili i pobiberili. Sve ravnomerno rasporedite preko kore, urolajte je i pecite u rerni na 180°C 40 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti