Kako je počela sezona slava, a domaćice žele da pokažu svoje kulinarsko umeće, na stolu se nalaze mnogobrojna ukusna jela. Pošto imaju želju da oduševe svoje goste, uvek je tu kao prva misao šta poslužiti na početku, za predjelo.

Tako da osim mesnih prerađevina, neizostavno na svakom stolu su i ruska salata, proja, slane torte, ali i rolati. Prave se na razne načine i sa različitim sastojcima. Navikli smo na slatke, ali dobri su i oni slani. Od sada možete uzeti u obzir i recept za ovaj rolat, za čiju će vam koru osim jaja trebati kačkavalj i pavlaka, a za njegovo punjenje mleveno meso.

Nije teško, dobrog je ukusa, tako da nema sumnjete da ćete i vi i vaši gosti biti zadovoljni.

Sastav:

  • 100 g kačkavalj
  • 3 jаја
  • 150 g pavlake

Za punjenje:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 100 g luka
  • 1 jaje
  • so, biber

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte izrendan kačkavalj, jaja i pavlaku, pa tako dobijenu smesu izlijte u obložen pleh i pecite na 180°C 15 minuta. Za punjenje koristite smesu od mlevenog mesa, luka i jaja koju ste posolili i pobiberili. Sve ravnomerno rasporedite preko kore, urolajte je i pecite u rerni na 180°C 40 minuta.