Gulaš je specijalitet sa mesom koje se dugo dinsta u saftu. Obično se služi sa testeninom, barenim ili pire krompirom. To je omiljeno kuvano jelo, a sada ga pripremite samo malo drugačije. Poznato je da je meso mekano kao duša jer se dugo dinsta i zbog toga mnogi vole da ga jedu. 

U ovom receptu nema velikih izmena, meso je isto mekano i topi se u ustima, ali ima malo manje safta i kuva se zajedno sa krompirom. Ako želite da bude još sočnije vi možete da dodate i paradajz sok

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa 
  • 1,5 kg krompira 
  • 2 crna luka 
  • 1 šargarepa 
  • 500 ml vode
  • 50 g putera 
  • 5 čenova belog luka 

Priprema:

Meso isecite na kockice, kao i krompir i luk, a šargarepu izrendajte. Propržite meso, pa dodajte crni luk. Pržite još nekih 5 minuta, pa dodajte šargarepu i još 5 minuta pržite. Zatim dodajte krompir i nalijte vodom i stavite puter. Poklopite i kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga dodajte so, biber i mlevenu papriku po ukusu, kao i seckani beli luk.  Ponovo poklopite i kuvajte još 15 minuta.