Uvek vrtite iste obroke preko nedelje. Napravite pasulj za 2 dana, pa onda meso i krompir, pa slatki kupus... Sada želite malo da promenite, ali da to svakao bude brzo i jednostavno. Ovo je recept za meso i krompir, ali ne pohovano meso ili musaku. Ovde pomešate svinjsko meso i tanko isečen krompir i zapečete u rerni.
Dobićete sočan ručak koji će se smazati odmah. A posle njega, možete da poslužite neki kolač koji se ne peče i brzo se sprema.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 150 g majoneza
- 1 crni luk
- 30 g senfa
- 3 kisela krastavca
- 1 kg krompira
Priprema:
Svinjetinu isecite na kockice, pa stavite u činiju. Dodajte majonez (100 g), senf, luk isečen na rebra. Posolite i pobiberite, pa dodajte izrendane krastavce. Sve dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju, pa stavite preko krompir isečen na tanke kolutove. Premažite majonezom (50 g). Pecite na 170°C nekih 60 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom