Uvek vrtite iste obroke preko nedelje. Napravite pasulj za 2 dana, pa onda meso i krompir, pa slatki kupus... Sada želite malo da promenite, ali da to svakao bude brzo i jednostavno. Ovo je recept za meso i krompir, ali ne pohovano meso ili musaku. Ovde pomešate svinjsko meso i tanko isečen krompir i zapečete u rerni.
Dobićete sočan ručak koji će se smazati odmah. A posle njega, možete da poslužite neki kolač koji se ne peče i brzo se sprema.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 150 g majoneza
- 1 crni luk
- 30 g senfa
- 3 kisela krastavca
- 1 kg krompira
Priprema:
Svinjetinu isecite na kockice, pa stavite u činiju. Dodajte majonez (100 g), senf, luk isečen na rebra. Posolite i pobiberite, pa dodajte izrendane krastavce. Sve dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju, pa stavite preko krompir isečen na tanke kolutove. Premažite majonezom (50 g). Pecite na 170°C nekih 60 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus