BEZ JAJA, BRAŠNA I PREZLI - POTPUNO NOV NAČIN POHOVANJA:  Piletina kakvu do sada niste probali

Napravite pohovanu piletinu na ovaj način - rezultat će vas oduševiti.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Da li postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu? Sada isprobajte potpuno novi način pohovanja. Ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle nego marinirajte piletinu u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljajte u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. A ako poslužite sa hrskavim pomfritom dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli. Služite sa salatom po izboru. 

A ako želite da se počastite nečim slatkim posle ovako fenomenalnog obroka, napravite tortu sa kokosom i vanila filom

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • 20 ml maslinovog ulja 
  • 20 ml soja soa 
  • so, biber, začinska paprika 
  • 3 tost hleba 
  • malo svežeg peršuna 
  • 1 kašičica limunove kore 

Priprema:

Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine. Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte nekih sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.