Kada želimo brz kolač, obično pomislimo na oblande. One su idealne za kombinovanje sastojaka, jer ih možete nafilovati sa onim što imate u tom trenutku kod kuće. Međutim da biste ovaj starinski kolač podigli na viši nivo, donosimo vam recept za oblande koje ćete iseći na štangle pa ih preliti čokoladom. Dobićete mini čokoladice koje možete poslužiti gostima uz kafu.
Sastojci:
- 250 g krem sira ili maskarpone
- 50 g šećera ili meda
- 100 g malina
- 4 lista manjih oblandi
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Sir umutite mikserom sa šećerom ili medom. Dodajte maline pa špatulom promešajte. Filujte oblande. Stavite u frižider na 2 sata. Kada se malo stegne isecite na štangle po dužini, pa onda po širini. čokoladu rastopite sa uljem. Uvaljajte štangle u čokoladu sa svih strana. Ostavite da se malo stegne pa se sladite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus