Ko kaže da se kupus jede samo kada je zima. Napravite letnju verziju ovog čuvenog jela - slatki kupus i uživajte sa porodicom u ukusnim zalogajima i gurmanskom ručku. Priprema je jednostavna, pogledajte.
Sastojci:
- 1,5 kg slatkog kupusa
- 2 zelene paprike
- 2 šargarepe isečene na kolutove
- koren celera isečen na kocke
- 1 veći krompir na kockice
- 600 g mesa svinjetina od vrata
- 1 kašičica ml. slatke paprike
- malo tucane ljute paprike
- celerov i peršunov list
- 1 kašika masti
- 1 kašičica brašna
- so, biber
- 4-5 čena belog luka po želji
Priprema:
U lonac na dno poređajte sečen kupus na veće kocke. Dodajte povrće i meso u sredinu a odozgo drugi deo kupusa.
U lončic staviti brašno i mlevenu papriku, malo vode pa umutite da nema grudvica i prelijte kupus. Posolite, pobiberite.Ubacite i i tucanu ljutu papriku, celerov i peršunov list, i na kraju mast. Preliti vodom do polovine kupusa. Kuvati na tihoj vatri sat vremena.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus