Ko kaže da se kupus jede samo kada je zima. Napravite letnju verziju ovog čuvenog jela - slatki kupus i uživajte sa porodicom u ukusnim zalogajima i gurmanskom ručku. Priprema je jednostavna, pogledajte.

Sastojci:

  • 1,5 kg slatkog kupusa
  • 2 zelene paprike
  • 2 šargarepe isečene na kolutove
  • koren celera isečen na kocke
  • 1 veći krompir na kockice
  • 600 g mesa svinjetina od vrata
  • 1 kašičica ml. slatke paprike
  • malo tucane ljute paprike
  • celerov i peršunov list
  • 1 kašika masti
  • 1 kašičica brašna
  • so, biber
  • 4-5 čena belog luka po želji

Priprema:

U lonac na dno poređajte sečen kupus na veće kocke. Dodajte povrće i meso u sredinu a odozgo drugi deo kupusa.

U lončic staviti brašno i mlevenu papriku, malo vode pa umutite da nema grudvica i prelijte kupus. Posolite, pobiberite.Ubacite i i tucanu ljutu papriku, celerov i peršunov list, i na kraju mast. Preliti vodom do polovine kupusa. Kuvati na tihoj vatri sat vremena.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja