Tarana u mleku je stari i dobro provereni slatkiš koji smo često jeli kada smo bili deca. Postoji i slana verzija koja se pravila za doručak ili večeru. Ako želite da probate i slanu verziju samo umesto šećera i vanile stavite so. 

Ovaj recept nam dolazi iz Vojvodine, a oni su poznati kao veliki gurmani. Gibanica, gomboce, štrudle, gulaš, rinflajš su samo neka od omiljenih jela koja nam stižu iz Vojvodine.  

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • oko 200 g brašna
  • 800 ml mleka
  • 4 kašike šećera ili med
  • vanilin šećer ili ekstrakt vanile

Priprema:

Zamesite tvrdo testo od jaja i brašna pa narendajte. Kuvajte mleko sa šećerom i vanilin šećerom 5 minuta, dodajte taranu ili testeninu i kuvajte još 10 minuta. Ovo možete jesti toplo ili hladno, uz sveže ili suvo voće, sa cimetom. Ako je jako gusto dodajte još malo mleka.

Izvor: šerpica