Tarana u mleku je stari i dobro provereni slatkiš koji smo često jeli kada smo bili deca. Postoji i slana verzija koja se pravila za doručak ili večeru. Ako želite da probate i slanu verziju samo umesto šećera i vanile stavite so.
Ovaj recept nam dolazi iz Vojvodine, a oni su poznati kao veliki gurmani. Gibanica, gomboce, štrudle, gulaš, rinflajš su samo neka od omiljenih jela koja nam stižu iz Vojvodine.
Sastojci:
- 2 jajeta
- oko 200 g brašna
- 800 ml mleka
- 4 kašike šećera ili med
- vanilin šećer ili ekstrakt vanile
Priprema:
Zamesite tvrdo testo od jaja i brašna pa narendajte. Kuvajte mleko sa šećerom i vanilin šećerom 5 minuta, dodajte taranu ili testeninu i kuvajte još 10 minuta. Ovo možete jesti toplo ili hladno, uz sveže ili suvo voće, sa cimetom. Ako je jako gusto dodajte još malo mleka.
Izvor: šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus