Slanci su odlični za doručak, za večeru, grickanje, možete da ih pravite i manje i veće. Predivni slani štapići, meki i jedinstveni, rado ih jedu i deca. Sada su obogaćeni filom od sira - obavezno probajte.
Sastojci:
- 300 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja + 50 ml da se premesi i premažu na kraju
- 10 g suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 kašićice soli
- oko 700 g brašna
Zamesiti.
Za premaz:
- 2 kašike brašna
- pola kašike soli
- 5 - 6 kašika vode
- kašičica praška za pecivo
Umutiti.
Fil:
- 300 g sitnog sira
- 50 g kačkavlja
- 50 g maslaca da se premaže vruće pecivo
Ako volite možete staviti iseckanu salamu.
Priprema:
Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite. Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta. Napravite manje loptice. Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta.
Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!
Izvor: šerpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem