Grilovana piletina sa salatom je zdrav obrok koji se uvek preporučuje, ali svi mi volimo malo da prekršimo dijete ili neki plan ishrana, pa da isprobamo i sočnije recepte sa omiljenim mesom. Ovo je jedan od tih. Piletina se napuni kačkavaljem, pa se prelije sosom od pečuraka, mesa i pavlake. Za potpuni užitak izrenda se još malo sira i zapeče u rerni.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 300 g šampinjona
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 100 g sira
- 80 g maslaca
Priprema:
Zasecite belo meso ( 3 komada) da napravite džep, pa napunite sa rendanim sirom (50 g) i zatim posolite i pobiberite i stavite u tepsiju. Propržite seckani crni i beli luk. Preostalo meso (1 komad) isecite na sitne kockice i dodajte u luk. Kada se meso isprži dodajte iseckane pečurke i dinstajte još 10 minuta. Sipajte pavlaku i još rendanog sira (50 g). Nakon 2 minuta sklonite sos i sipajte preko piletine. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 40 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem