Grilovana piletina sa salatom je zdrav obrok koji se uvek preporučuje, ali svi mi volimo malo da prekršimo dijete ili neki plan ishrana, pa da isprobamo i sočnije recepte sa omiljenim mesom. Ovo je jedan od tih. Piletina se napuni kačkavaljem, pa se prelije sosom od pečuraka, mesa i pavlake. Za potpuni užitak izrenda se još malo sira i zapeče u rerni.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 300 g šampinjona
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 100 g sira
- 80 g maslaca
Priprema:
Zasecite belo meso ( 3 komada) da napravite džep, pa napunite sa rendanim sirom (50 g) i zatim posolite i pobiberite i stavite u tepsiju. Propržite seckani crni i beli luk. Preostalo meso (1 komad) isecite na sitne kockice i dodajte u luk. Kada se meso isprži dodajte iseckane pečurke i dinstajte još 10 minuta. Sipajte pavlaku i još rendanog sira (50 g). Nakon 2 minuta sklonite sos i sipajte preko piletine. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus