Ukoliko vam nije dosadila hrana tokom praznika evo jednog odličnog recepta za salatu.
Sastojci:
- 1 pileće prsa
- 1 pakovanje šampinjona
- 4 kuvana jaja
- 1 veća tegla kvalitetnih kiselih krastavčića
- 300g majoneza
- 300g kisele pavlake
- sok 1 limuna
- so, biber, šećer i senf po ukusu
Priprema:
1. Oprati pečurke, iseckati na sitne kockice, pržiti u tiganju dok ne ispari voda, dodati so i biber i ostaviti da se ohlade.
2. Skuvati pileća prsa, kad se ohlade takođe iseckati na sitno.
3. Jaja skuvati da budu potpuno kuvana, kad se ohlade isto iseckati na sitno.
4. Kisele krastavčiće takođe iseckati na sitne kockice.
5. Sve iseckano pomešati u većoj posudi, dodati majonez, pavlaku, limun, kašiku senfa, kašiku šećera, so i biber po ukusu.
6. Salata je u suštini gotova, ako je gusta, dodati još pavlake ili majoneza. Odložiti u frižider i kad se prohladi uživati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus