Umesto spanaća u čorbicu možete staviti zelje ili blitvu.
Sastojci:
- Pola kg spanaća/blitve/zelja
- 1 praziluk
- 1 manja šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 l vode
- So, suvi začin, biber
Priprema:
Spanać očistiti, oprati i kuvati minut u ključaloj vodi. Ocediti pa iseckati na što manje kockice. Na ulju propržiti seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu. Kada omekšaju, dodati brašno i mešati minut na tihoj vatri. Dodati beli luk, još malo mešati pa sipati spanač. Naliti vodom i kuvati 15ak minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Poslužiti uz kuglu pavlake.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus