Umesto spanaća u čorbicu možete staviti zelje ili blitvu.

Sastojci:

  • Pola kg spanaća/blitve/zelja
  • 1 praziluk
  • 1 manja šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 l vode
  • So, suvi začin, biber

Priprema:

Spanać očistiti, oprati i kuvati minut u ključaloj vodi. Ocediti pa iseckati na što manje kockice. Na ulju propržiti seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu. Kada omekšaju, dodati brašno i mešati minut na tihoj vatri. Dodati beli luk, još malo mešati pa sipati spanač. Naliti vodom i kuvati 15ak minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Poslužiti uz kuglu pavlake.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram/nismo_kod_kuce