Umesto spanaća u čorbicu možete staviti zelje ili blitvu.
Sastojci:
- Pola kg spanaća/blitve/zelja
- 1 praziluk
- 1 manja šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 l vode
- So, suvi začin, biber
Priprema:
Spanać očistiti, oprati i kuvati minut u ključaloj vodi. Ocediti pa iseckati na što manje kockice. Na ulju propržiti seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu. Kada omekšaju, dodati brašno i mešati minut na tihoj vatri. Dodati beli luk, još malo mešati pa sipati spanač. Naliti vodom i kuvati 15ak minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Poslužiti uz kuglu pavlake.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram/nismo_kod_kuce
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom