Umesto spanaća u čorbicu možete staviti zelje ili blitvu.
Sastojci:
- Pola kg spanaća/blitve/zelja
- 1 praziluk
- 1 manja šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 l vode
- So, suvi začin, biber
Priprema:
Spanać očistiti, oprati i kuvati minut u ključaloj vodi. Ocediti pa iseckati na što manje kockice. Na ulju propržiti seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu. Kada omekšaju, dodati brašno i mešati minut na tihoj vatri. Dodati beli luk, još malo mešati pa sipati spanač. Naliti vodom i kuvati 15ak minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Poslužiti uz kuglu pavlake.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram/nismo_kod_kuce
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem