Sezona je slava, a još malo nam stižu i praznici. Pripremite svečanu trpezu na vreme i odaberite ukusna predjela i salate koje će ukrašavati vaš sto. Jedan od obaveznih recepata koji mora da se nađe na vašoj svečanoj trpezi je ova slana torta koja se sastoji od palačinki koje ste napravili od tikvica, kao i namaza od pavlake i senfa. Preko se ređaju paradajz i paprika, a ukrasite sirom. Dobićete osvežavajuće i jednostavno predjelo koje se lako priprema. 

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 1 crni luk
  • 6 čenova belog luka 
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike brašna
  • 150 g pavlake
  • 1 kašičica senfa 
  • 2 kašike rendanog sira
  • malo peršuna
  • 1 crvena paprika 
  • 2 paradajza
  • sir (dekoracija)

Priprema:

Tikvicu oljuštite i izrendajte. Zatim je malo posolite, ostavite da odstoji, a zatim je procedite. Crni i beli luk (4 čena) usitnite u blenderu. U tikvice dodajte luk, jaja, brašno, pa dobro sjedinite. Ispecite palačinke od dobijene smese. Pomešajte, pavlaku, sir i senf. Dodajte sitno seckani beli luk (2 čena) i seckani peršun. Posolite i promešajte. Isecite papriku sitno i paradajz na kolutove. 

Dno tanjira premažite sa smesom od pavlake, pa stavite palačinku. Opet premažite, pa stavite paradajz. Zatim sloj smese, pa onda i paprike. Tako dok ne utrošite. Poslednji sloj treba da vam bude smesa, a preko paprike. Ukrasite seckanim peršunom i rendanim sirom.