Sezona je slava, a još malo nam stižu i praznici. Pripremite svečanu trpezu na vreme i odaberite ukusna predjela i salate koje će ukrašavati vaš sto. Jedan od obaveznih recepata koji mora da se nađe na vašoj svečanoj trpezi je ova slana torta koja se sastoji od palačinki koje ste napravili od tikvica, kao i namaza od pavlake i senfa. Preko se ređaju paradajz i paprika, a ukrasite sirom. Dobićete osvežavajuće i jednostavno predjelo koje se lako priprema.
Sastojci:
- 300 g tikvica
- 1 crni luk
- 6 čenova belog luka
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 150 g pavlake
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike rendanog sira
- malo peršuna
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza
- sir (dekoracija)
Priprema:
Tikvicu oljuštite i izrendajte. Zatim je malo posolite, ostavite da odstoji, a zatim je procedite. Crni i beli luk (4 čena) usitnite u blenderu. U tikvice dodajte luk, jaja, brašno, pa dobro sjedinite. Ispecite palačinke od dobijene smese. Pomešajte, pavlaku, sir i senf. Dodajte sitno seckani beli luk (2 čena) i seckani peršun. Posolite i promešajte. Isecite papriku sitno i paradajz na kolutove.
Dno tanjira premažite sa smesom od pavlake, pa stavite palačinku. Opet premažite, pa stavite paradajz. Zatim sloj smese, pa onda i paprike. Tako dok ne utrošite. Poslednji sloj treba da vam bude smesa, a preko paprike. Ukrasite seckanim peršunom i rendanim sirom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus