Pileće meso je jedno od najčešće korišćenih u jelima, jer ne zahteva mnogo vremena za obradu, a lako se kombinuje sa drugim namirnicama. Odlično je u salatama poput ruske, a ukoliko belom mesu dodate kikiriki i kisele krastavčićezajedno sa pavlakom i majonezom dobićete savršeno kremastu salatu koja se slaže odlično uz kiflice.
Sastojci:
- oko 500 g pilećeg belog mesa
- 10 kornišona
- 200 g prženog slanog kikirikija
- 200 m kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- malo soli, biber
Priprema:
Piletinu skuvajte i iseckajte sitno. Kornišone takođe iseckajte, a kikiriki usitnite u blenderu (ali na krupno). Sve sjedinite, dodajte pavlaku, majonez, senf i začine. Ostavite u frižideru da se malo ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus