Da li ima neko ko ne voli kiflice? One su glavne na svim rođendanima, proslavama, okupljanjima. Svako domaćinstvo i svaka domaćica ima neki svoj recept za kiflice koji se prenosi s kolena na koleno. Recept pred vama učiniće da kiflice budu još mekše i vazdušastije. potrebno je samo da u testo ubacite pavlaku.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 suvi kvasac
  • prašak za pecivo
  • 1 belance
  • 1 mala kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 30 g maslaca
  • 80 g kisele pavlake

Za premaz:

  • 1 žumance 
  • semenke po želji 

Priprema:

Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Mleko i maslac zagrejte da bude mlako pa dodajte u smesu sa brašnom: Ubacite i belance i pavlaku pa sve dobro umešajte. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.

Nakon pola sata testo izručite na pobrašnjenu površinu i mesite. podelite na 2 dela. Oba dela razviti u što veći krug pa seći na trouglove veličine po želji. Zavijati ih od šireg ka užem delu i stavljati na pleh. Ostavite ih da stoje 20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo vode, posuti semenkama po želji i peći 20-25 minuta.