Da li ima neko ko ne voli kiflice? One su glavne na svim rođendanima, proslavama, okupljanjima. Svako domaćinstvo i svaka domaćica ima neki svoj recept za kiflice koji se prenosi s kolena na koleno. Recept pred vama učiniće da kiflice budu još mekše i vazdušastije. potrebno je samo da u testo ubacite pavlaku.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 suvi kvasac
- prašak za pecivo
- 1 belance
- 1 mala kašika šećera
- 250 ml mleka
- 30 g maslaca
- 80 g kisele pavlake
Za premaz:
- 1 žumance
- semenke po želji
Priprema:
Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Mleko i maslac zagrejte da bude mlako pa dodajte u smesu sa brašnom: Ubacite i belance i pavlaku pa sve dobro umešajte. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Nakon pola sata testo izručite na pobrašnjenu površinu i mesite. podelite na 2 dela. Oba dela razviti u što veći krug pa seći na trouglove veličine po želji. Zavijati ih od šireg ka užem delu i stavljati na pleh. Ostavite ih da stoje 20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo vode, posuti semenkama po želji i peći 20-25 minuta.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način