Vreme je da naučite da mesite i uvek je najlakše krenuti od jednostavnih recepata. Za ovo vam ne treba puno muke, a ni vremena. Testo se lako umesi, potreban vam je samo mikser. Napunite pecivo sirom, mirođijom i belim lukom, a ako vam se ove namirnice ne sviđaju, uvek možete da stavite nešto po vašem ukusu. Poslužite sa čašom jogurta.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1/3 kašičice soli
- 40 ml ulja
- 300 g brašna
Za punjenje:
- 100-150 g sira
- 2-4 čena belog luka
- mirođija
- 1 jaje
Priprema:
Mleko, kvasac i šećer pomešajte. Ostavite da odstoji pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umutite mikserom testo i podelite na 8 loptica. Svaku lopticu razvucite, pa urolajte, a onda zasecite na sredini i napravite rupu tu. Renadni kačkavalj, seckanu mirođiju i beli luk pomešajte i sipajte u šupljine peciva. Pre nego što sipate punjenje pecivo premažite umućenim jajetom. Pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus