Imate stari baget ili hleb, a ne znate kako da ga iskoristite. Napravite ovo gurmansko jelo koje liči na prženice i picu. Brzinski preliv od jaja i jogurta daće sočnost hlebu, a kada sve to zapečete dobićete i hrskavu koricu. Ukućani će biti oduševljeni novim jelom, i sigurno će vam tražiti da ponovo pravite.

Sastojci:

  • 1 baget
  • maslac za podmazivanje tepsije
  • 5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike ulja 
  • so, biber, mlevena paprika
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Baget isecite na kriške, okrajke odbacite. Podmažite tepsiju pa ređajte kriške tako da prekriju dno. Jaja pomešajte sa jogurtom i začinima pa umutite. Prelijte preko bageta. Odozgo narendajte kačkavalj pa zapecite u rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.