Kada vam treba ukusna užina ili nešto fantastično čime želite da poslužite prijatelje na filmskoj večeri, onda napravite kroasane sa viršlom i sirom. Sa pivom ili rakijom poslužite i sve će nestati u trenu. Možda vam deluje kao da vam treba neko posebno kulinarsko umeće, ali zaista nije tako. Sve se lako umesi, napuni se i urola.
Sastojci:
- 7 čaša brašna
- 1 čaša mleka
- 1 čaša vode
- 1 čaša ulja
- 2 jajeta
- 10 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 4 viršle
- 200 g sira
Za premazivanje:
- 15 g meda
- 1 čaša vode
- 200 g susama
Priprema:
Jaja i ulje umutite, pa sipajte vodu, mleko, kvasac i so. Opet umutite, pa dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 2 sata. Razvucite veliki krug i isecite na 12 trouglova. Na svaki kraj trougla stavite deblji štap viršle i sira, pa urolajte. Pomešajte med i vodu, pa svaki kroasan ubacite u tu smesu, a posle u uvaljajte u susam. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način