Sa dolaskom jeseni, sve više prisutnija je i jedna od vodećih namirnica ovog godišnjeg doba. Budući da u sebi sadrži semenke, bundeva spada u red voćki, iako mnogi misle da je povrće. Zovite je bundeva, misirača ili tikva, ali njen sladak ukus i divan miris kada je pečete ili pravite u kombinaciji sa drugim jelima ne možete da joj osporite. Upravo u njenoj sezoni, nema kuće koja ne zamiriše na pitu od bundeva, a često je tu i potaž od nje. Pošto uglavnom sve sastojke za ovaj recept imate kod kuće, biće vam potrebna još samo bundeva, tako da vas ove projice neće mnogo izaći.
Sastav:
- 300-400 g bundeve
- peršun
- 2 jaja
- 60 ml mleka
- 100 g kukuruznog brašna
- 2 kašike griza
- 40 g parmezana (po želji)
- muskatni oraščić
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5 g praška za pecivo
Priprema:
Prvo izvadite semenke iz bundeve, ogulite je, izrendajte i stavite u jednu posudu. Dadajte joj iseckan peršun, umućena jaja, malo soli, mleko, brašno, griz, parmezan, izrendan muskatni oraščić, maslinovo ulje, prašak za pecivo i svedobro promešajte. Kalup za mafine premažite maslacem i stavljate u njih smesu od bundeve. Pecite 20 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus