Ukoliko ste i vi vlasnik jednog ovakvog miksera saznajte kako da ga detaljno očistite kako bi izgledao kao da ste ga upravo kupili.

Sastojci potrebni za čišćenje:

- Deterdžent za sudove

- Prašak za pecivo

Oprema:

- Mikrofiber ili pamučna tkanina

- Mala četka za ribanje

- Čačkalica ili cev za čišćenje

Pogledajte i Na koje sve načine možete da koristite štapni mikser

Instrukcije:

Uvek isključite uređaj pre čišćenja.

Operite žice i plastične dodatke ručno u  toploj sapunici. Obavezno ih dobro osušite pre sledeće upotrebe.

Operite posudu za mešanje u toploj sapunici ili u mašini za pranje sudova. Takođe dobro osušite pre upotrebe.

Posle svake upotrebe, obrišite postolje vlažnom krpom ili blagim sredstvom za čišćenje. Pazite da ne curi tečnost u otvore za ventilaciju ili druge otvore. Obratite posebnu pažnju na područjima u blizini glave motora, uključujući dugme za kontrolu brzine i sigurnosnu polugu - sastojci se prikupe ovde kada se mikser koristi redovno.

Pogledajte i Kako da očistite električno kuvalo od kamenca 

Koristeći četkicu i mešavinu vode peciva oribajte prljavštinu ili ostatake hrane, obraćajući pažnju na posebno uporne delove kao što je dugme za kontrolu brzine i postolje na kom stoji posuda za mućenje.

Da biste očistili prostor oko motora miksera nagnite glavu motora unazad i četkicom ili vlažnom krpom prebrišite sva teško dostupna mesta. Jer, poznato je da obod na zadnjem delu motora glave kućišta skuplja prašinu i prljavštinu koja može proći nezapaženo. 

Uklonite prašinu i mrvice sa ventilacionog otvora. Koristite čačkalicu, specijalnu četkicu ili vakum kako biste uklonili prašinu i mrvice. Ova oblast treba uvek da bude čista kako bi mikser neometano radio.

Pogledajte i Jednostavan način čišćenja blendera

Na kraju, okrenite mikser naglavačke i očistite i postolje miksera. Koriste malu četku ili papirni ubrus i blago sredstvo za čišćenje.

Napomene

Budite oprezni kada koristite bilo kakvu tečnost za čišćenje površina. Voda ili sredstva za čišćenje ulaze oko poluge ili ventilacije i mogu da utiču na motor. Umesto toga, koristite vlažnu krpu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa