Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trik: Kako da uklonite višak masnoće iz kuvanog jela

Iz jela je moguće odstraniti višak masti nakon kuvanja uz ove tri metode.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Čak i ako pri kuvanju niste koristili mnogo ulja, jelo može ispasti premasno zbog ekstra masnoća iz namirnica životinjskog porekla. Višak masnoća s površine jela može se skinuti uz pomoć sledećih trikova.

1. Metoda s kriškom hleba

Uzmite krišku hleba– po mogućnosti onog od celovitih žitarica – pa sredinom prođite po vrhu jela. Hleb će na vrlo jednostavan način upiti višak masnoće s vašeg obroka.

Ove kriške ne morate bacati u smeće, već ih iskoristite za pripremu pohovanog hleba, ili nekog sličnog jela. 

Pogledajte i Genijalan trik: Sipajte sirće na parče hleba, bićete oduševljeni rezultatom (VIDEO)

2. Metoda s kockama leda 

Nekoliko kockica leda zamotajte u papirni ubrus ili salvetu, pa površinom pređite preko vrha vašeg obroka. Kockice leda u ovom će slučaju igrati funkciju magneta, koji će privući masnoću na papir.

Višak masnoća možete ukloniti i običnim papirnim ubrusom, ali ako niste vešti, ubrus bi vam se mogao prebrzo natopiti i završiti na dnu šerpe.  Ako uopšte ne želite da koristite ubrus, kockice leda možete staviti i u običnu kutlaču, pa njome zagrabiti po površini supe ili variva. 

Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju

3. Metoda sa kašikom 

Ako pustite da se jelo ohladi u frižideru, masnoće će isplivati na površinu, pa ih možete vrlo lako "obrati" običnom kašikom za jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti