Čak i ako pri kuvanju niste koristili mnogo ulja, jelo može ispasti premasno zbog ekstra masnoća iz namirnica životinjskog porekla. Višak masnoća s površine jela može se skinuti uz pomoć sledećih trikova.
1. Metoda s kriškom hleba
Uzmite krišku hleba– po mogućnosti onog od celovitih žitarica – pa sredinom prođite po vrhu jela. Hleb će na vrlo jednostavan način upiti višak masnoće s vašeg obroka.
Ove kriške ne morate bacati u smeće, već ih iskoristite za pripremu pohovanog hleba, ili nekog sličnog jela.
Pogledajte i Genijalan trik: Sipajte sirće na parče hleba, bićete oduševljeni rezultatom (VIDEO)
2. Metoda s kockama leda
Nekoliko kockica leda zamotajte u papirni ubrus ili salvetu, pa površinom pređite preko vrha vašeg obroka. Kockice leda u ovom će slučaju igrati funkciju magneta, koji će privući masnoću na papir.
Višak masnoća možete ukloniti i običnim papirnim ubrusom, ali ako niste vešti, ubrus bi vam se mogao prebrzo natopiti i završiti na dnu šerpe. Ako uopšte ne želite da koristite ubrus, kockice leda možete staviti i u običnu kutlaču, pa njome zagrabiti po površini supe ili variva.
Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju
3. Metoda sa kašikom
Ako pustite da se jelo ohladi u frižideru, masnoće će isplivati na površinu, pa ih možete vrlo lako "obrati" običnom kašikom za jelo.
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu