Ove kremaste salate ulepšaće svaku Uskršnju trpezu i obogatiti svečan ručak.
Mogu da stoje u frižideru više dana, tako da ih možete pripremiti i ranije.
Sastojci:
- 500 g kukuruza šećerca
- 200 g pavlake (može i više)
- 100 g majoneza
- kašičica soli
- pola veze mirođije (može suva 1 kašičica)
- pola limuna (može i sirće)
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
Kukuruz skuvajte, procedite i isperite hladnom vodom. Izmešajte pavlaku, majonez, iseckan luk i mirođiju, isceđen limun ili pola kašike sirćeta. Dodajte kukuruz, promešajte i salata je gotova. Može odmah da se jede. Prijatno!
Sastojci:
- 1 pileće prsa
- 1 pakovanje šampinjona
- 4 kuvana jaja
- 1 veća tegla kvalitetnih kiselih krastavčića
- 300g majoneza
- 300g kisele pavlake
- sok 1 limuna
- so, biber, šećer i senf po ukusu
Priprema:
Oprati pečurke, iseckati na sitne kockice, pržiti u tiganju dok ne ispari voda, dodati so i biber i ostaviti da se ohlade. Skuvati pileća prsa, kad se ohlade takođe iseckati na sitno. Jaja skuvati da budu potpuno kuvana, kad se ohlade isto iseckati na sitno. Kisele krastavčiće takođe iseckati na sitne kockice. Sve iseckano pomešati u većoj posudi, dodati majonez, pavlaku, limun, kašiku senfa, kašiku šećera, so i biber po ukusu. Salata je u suštini gotova, ako je gusta, dodati još pavlake ili majoneza. Odložiti u frižider i kad se prohladi uživati.
Sastojci:
- 500 g sitnog sira
- 100 g susama, ili po ukusu
- 130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
- 3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
- 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
- 1 puna kašika pavlake ( može i više )
- 50 g majoneza
- so i biber po ukusu
Priprema:
Prvo propržiti susam. Susam možete pržiti dok pripremate sve ostalo i seckate.
Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.
Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.
Susam salatu možete poslužiti odmah, a ako to nije slučaj pokriti je alu folijom i držati u frižideru do služenja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom