Ove kremaste salate ulepšaće svaku Uskršnju trpezu i obogatiti svečan ručak.

Mogu da stoje u frižideru više dana, tako da ih možete pripremiti i ranije.

Salata od kukuruza šećerca
Obogatiće svečanu trpezu: 3 recepta za ukusne i kremaste USKRŠNJE SALATE
Foto: serpica.net kukuruz-salata

Sastojci:

  • 500 g kukuruza šećerca
  • 200 g pavlake (može i više)
  • 100 g majoneza
  • kašičica soli
  • pola veze mirođije (može suva 1 kašičica)
  • pola limuna (može i sirće)
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

Kukuruz skuvajte, procedite i isperite hladnom vodom. Izmešajte pavlaku, majonez, iseckan luk i mirođiju, isceđen limun ili pola kašike sirćeta. Dodajte kukuruz, promešajte i salata je gotova. Može odmah da se jede. Prijatno!

Pileća salata
Obogatiće svečanu trpezu: 3 recepta za ukusne i kremaste USKRŠNJE SALATE
Foto: Instagram printscreen @slatkadomacica kremasta-i-kaloricna-pileca-salata-rado-viden-gost-na-svakoj-trpezi

Sastojci:

  • 1 pileće prsa
  • 1 pakovanje šampinjona
  • 4 kuvana jaja
  • 1 veća tegla kvalitetnih kiselih krastavčića
  • 300g majoneza
  • 300g kisele pavlake
  • sok 1 limuna
  • so, biber, šećer i senf po ukusu

Priprema:

Oprati pečurke, iseckati na sitne kockice, pržiti u tiganju dok ne ispari voda, dodati so i biber i ostaviti da se ohlade. Skuvati pileća prsa, kad se ohlade takođe iseckati na sitno. Jaja skuvati da budu potpuno kuvana, kad se ohlade isto iseckati na sitno. Kisele krastavčiće takođe iseckati na sitne kockice. Sve iseckano pomešati u većoj posudi, dodati majonez, pavlaku, limun, kašiku senfa, kašiku šećera, so i biber po ukusu. Salata je u suštini gotova, ako je gusta, dodati još pavlake ili majoneza. Odložiti u frižider i kad se prohladi uživati.

Susam salata
Obogatiće svečanu trpezu: 3 recepta za ukusne i kremaste USKRŠNJE SALATE
Foto: printscreen youtube najdrazi-gost-svake-trpeze-kremasta-susam-salata-koja-odlicno-ide-uz-pecenje-i-testeninu-video

Sastojci:

  • 500 g sitnog sira
  • 100 g susama, ili po ukusu
  • 130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
  • 3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
  • 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
  • 1 puna kašika pavlake ( može i više )
  • 50 g majoneza
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo propržiti susam. Susam možete pržiti dok pripremate sve ostalo i seckate.

Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.

Susam salatu možete poslužiti odmah, a ako to nije slučaj pokriti je alu folijom i držati u frižideru do služenja.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Stvar ukusa