Jednostavna, brza, za svaku priliku - salata sa piletinom, prazilukom i kikirikijem. Odlično ide uz meso, krekere ili samouz hleb. Super je ako vam dolaze gosti ili imate neko porodično slavlje.
Sastojci:
- 450 - 500 g pilećeg filea
- 1 manji struk praziluka
- 250 g krem sira
- 2 čaše kisele pavlake
- 100 g pečenog kikirikija
- 40 g pečenog susama za dekorisanje
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice i propržite da dobije boju. Za to vreme, sitno iseckajte praziluk i malo usitnite pečeni kikiriki. U većoj činiji pomešajte pavlaku, krem sir, praziluk i kikiriki, a kad bude gotova i piletina, dodajte i nju. Odozgo pospite susam koji ste prethodno na suvom tiganju zagrejali samo onoliko koliko je potrebno da promeni boju.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom