Jednostavna, brza, za svaku priliku - salata sa piletinom, prazilukom i kikirikijem. Odlično ide uz meso, krekere ili samouz hleb. Super je ako vam dolaze gosti ili imate neko porodično slavlje.

Sastojci:

  • 450 - 500 g pilećeg filea
  • 1 manji struk praziluka
  • 250 g krem sira
  • 2 čaše kisele pavlake 
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 40 g pečenog susama za dekorisanje

Priprema:

Iseckajte piletinu na kockice i propržite da dobije boju. Za to vreme, sitno iseckajte praziluk i malo usitnite pečeni kikiriki. U većoj činiji pomešajte pavlaku, krem sir, praziluk i kikiriki, a kad bude gotova i piletina, dodajte i nju. Odozgo pospite susam koji ste prethodno na suvom tiganju zagrejali samo onoliko koliko je potrebno da promeni boju.

Izvor: Stvar ukusa