Lagani obrok koji ćete pripremite za 15-ak minuta, a posle samo stavite u rernu da se zapeče. Bešamel sos je čuveni umak koji svakom jelu poboljšava ukus i čini ga sočnijim. Krompir sa šunkom možete da pripremite i za ručak i za večeru i onda vam preostaje samo da uživate u ukusu.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- 500 ml mleka
- 300 g tvrdog sira
- 500 g krompira
- 300 g šunke
Priprema:
Otopite puter, pa dodajte brašno i kuvajte uz mešanje. Posolite i pobiberite, pa sipajte mleko. Kuvajte dok se malo ne zgusne i dodajte 100 g rendanog sira. Mešajte dok se ne otopi, pa sklonite sa šporeta. Sipajte malo bešamela na dno vatrostalne posude i preko pospite još 100 g rendanog sira. Krompir isecite na jako tanke kolutove (kao čips), pa poređajte po ivici posude. Ostatak krompira presavijte na posla i ređajte u posudu dok ne popunite celu. Od šunke napravite oblik ruže i stavljajte između krompira. Sipajte preko ostatak bešamela i pospite sa preostalih 100 g rendanog sira. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem