Domaći somun je najbolji hleb koji možete da pripremite. Kada ga vrućeg izvadite iz rerne najbolje je da na njega namažete kajmak. Ali, još bolje je da pripremite za večeru, pa da poslužite sa lukom, ćevapima i kupus salatom. Bogata večera će oduševiti svakoga, a ukućani će se posebno obradovati. Posle ovako dobrog oborka poslužite neki kolač po vašem izboru.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kvasca
- 20 g šećera
- 20 ml ulja
Priprema:
U toplu vodu dodajte so, šećer i kvasac. Promešajte. Sipajte kvasac u brašno, dodajte i ulje, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmora 20 minuta. Pospite svaku brašnom i razvucite u tanak krug. Poređajte na pleh i pecite na 250°C oko 5 minuta.
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca