Domaći somun je najbolji hleb koji možete da pripremite. Kada ga vrućeg izvadite iz rerne najbolje je da na njega namažete kajmak. Ali, još bolje je da pripremite za večeru, pa da poslužite sa lukom, ćevapima i kupus salatom. Bogata večera će oduševiti svakoga, a ukućani će se posebno obradovati. Posle ovako dobrog oborka poslužite neki kolač po vašem izboru.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kvasca
- 20 g šećera
- 20 ml ulja
Priprema:
U toplu vodu dodajte so, šećer i kvasac. Promešajte. Sipajte kvasac u brašno, dodajte i ulje, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmora 20 minuta. Pospite svaku brašnom i razvucite u tanak krug. Poređajte na pleh i pecite na 250°C oko 5 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus