Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 2 jajeta
- 500 ml jogurta
- 300 g krem sira
- 16 g praška za pecivo
- 80 ml masti
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem