Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom. 

Sastojci:

  • 700 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 500 ml jogurta 
  • 300 g krem sira 
  • 16 g praška za pecivo 
  • 80 ml masti 
  • 1 kašika soli 
  • 1 kašika šećera 

Priprema: 

Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.