Mekane su i vazdušaste, a kad ih zagrizete - tek vas očekuje iznenađenje! Topli sir koji se razvlači!
Punjene pogačice sa mocarelom i belim lukom će vas zaista osvojiti na prvi zalogaj. Pripremite ih za doručak, večeru ili služite uz roštilj. Koju god da kombinaciju odaberete, nećete se pokajati!
Sastojci:
- 250 g (2 šolje) brašna
- 1 kašičica instant suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 125 ml (1/2 šolje) toplog mleka
- 1 veliko jaje
- malo iseckanog vlašca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 3 kašike putera
Fil:
- 2 sveže mocarele
- so
- biber
- peršun
Preliv:
- 2 kašike putera
- 1 jaje
- parmezan
- hlebne mrvice
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu šećer i kvasac rastopljen u toplom mleku, Dodajte umućeno jaje, malo seckanog vlašca, so i beli luk u granulama. Malo izmešajte i dodajte omekšali puter. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine i dobije meko testo (malo da bude lepljivo). Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
Mocarelu isecite na komadiće, pa začinite solju, biberom i peršunom po ukusu i izmešajte. Nadošlo testo premesite varjačom, pa istresite na pobrašnjanu podlogu. Dodajte brašno i premesite, pa oblikujte u lotu i ostavite još malo da nadođe. Isecite na 16 delova i svaku oblikujte u mini lepinju. U sredinu svake stavite komad mocarele, pa formirajte pogačicu. Rasporedite ih u nauljan pleh.
Pomešajte 2 kašike istopljenog putera i pola umućenog jajeta. Smesom premažite pogačice, pa preko pospite parmezanom i hlebnim mrvicama. Pecite 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus