Mekane su i vazdušaste, a kad ih zagrizete - tek vas očekuje iznenađenje! Topli sir koji se razvlači!
Punjene pogačice sa mocarelom i belim lukom će vas zaista osvojiti na prvi zalogaj. Pripremite ih za doručak, večeru ili služite uz roštilj. Koju god da kombinaciju odaberete, nećete se pokajati!
Sastojci:
- 250 g (2 šolje) brašna
- 1 kašičica instant suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 125 ml (1/2 šolje) toplog mleka
- 1 veliko jaje
- malo iseckanog vlašca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 3 kašike putera
Fil:
- 2 sveže mocarele
- so
- biber
- peršun
Preliv:
- 2 kašike putera
- 1 jaje
- parmezan
- hlebne mrvice
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu šećer i kvasac rastopljen u toplom mleku, Dodajte umućeno jaje, malo seckanog vlašca, so i beli luk u granulama. Malo izmešajte i dodajte omekšali puter. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine i dobije meko testo (malo da bude lepljivo). Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
Mocarelu isecite na komadiće, pa začinite solju, biberom i peršunom po ukusu i izmešajte. Nadošlo testo premesite varjačom, pa istresite na pobrašnjanu podlogu. Dodajte brašno i premesite, pa oblikujte u lotu i ostavite još malo da nadođe. Isecite na 16 delova i svaku oblikujte u mini lepinju. U sredinu svake stavite komad mocarele, pa formirajte pogačicu. Rasporedite ih u nauljan pleh.
Pomešajte 2 kašike istopljenog putera i pola umućenog jajeta. Smesom premažite pogačice, pa preko pospite parmezanom i hlebnim mrvicama. Pecite 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem