Desertima se najviše obraduju deca, ali i odrasli im svakako ne odolevaju. Ne moraju se uvek praviti na klasičan način, već su odlični i kada ih pravimo od testa. Ako i takve volite, za večeru možete napraviti pogačice punjene čokoladom ili džemom. Za ovo mini pecivo, najbitnije je testo, koje kad zamesitite, urolate i napunite, posle svakog tog postupka treba da stoji oko 10 minuta. Na taj način dobićete savršeno testo za pogačice koje će dobro ići uz sok od zove ili limunadu.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 25 g šećera
- 1 žumance
- 4 g suvog kvasca
- 90 ml mleka
- 20 g putera
- čokolda ili džem
Priprema:
U jednoj činiji promešajte brašno, šećer, žumace, kvasac, sipajte mleko, pa zamesite rukom. Dodajte malo maslaca, pa opet zamesite, prekrijte folijom i ostavite da stoji 15 minuta. Testo urolajte, pa ga presecite i napravite loptice od njega, koje ćete prekriti folijom i ostaviti da stoji još 10 minuta. Punite ih džemom ili čokoladom, pa spojite krajeve testa, kako biste ih zatvorili. Neka budu prekriveni krpom 10 minuta, pa ih vrlo malo sa obe strane pecite u tiganju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus