Jesen je prepoznatljiva po zimnici i po predivnim pitama sa jabukama. Svaka domaćica ima svoju verziju kako se pravi ukusna poslastica, ali mi vam sad nudimo jednostavan recept za koji vam ne treba puno truda. Pomešajte sastojke za testo i ostavite da nadođe. Zatim sipajte u kalup i preko stavite jabuke. Nikad prostije do ukusne i svima omiljene poslastice. Možete da poslužite sa sladoledom od vanile, ali i sa šlagom.
Testo za ovu pitu se pravi od mlaćenice, a ako ne želite da je kupite, možete i same da je napravite.
Sastojci:
Za testo:
- 250 g mlaćenice
- 10 g suvog kvasca
- 100 g putera
- 4 kašike šećera
- 1/3 kašičice soli
- 2 jajeta
- 450 g brašna
Za nadev:
- 100 g putera
- 4 kašike šećera
- 3 jabuke
Priprema:
U mlaćenicu sipajte kvasac i šećer, promešajte, pokrijte i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Dodajte jaja i so, pa sjedinite. Sipajte smesu preko brašna, pa dodajte i istopljeni puter. Dobro promešajte sastojke da se sve sjedini, pa pokrijte i ostavite nekih 40 minuta. Sipajte testo u kalup koji ste premazali puterom. Ostavite još 20 minuta da odstoji, pa preko poređajte kriške jabuka. Izrendajte puter (mora da bude zaleđen, kako biste lakše izrendali), pa pospite šećer preko. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus