Klasične prženice svi volimo i uglavnom ih jedemo za doručak. Ali one mogu biti i slatke, i tada se u jaja dodaju još i cimet i vanilin šećer pa se onda prže. A nadeve možete da birate po želji. Takođe, možete da ih servirate uz sladoled i voće.

Sastojci:

  • 10 kriški tost hleba
  • 3 kašike rastopljenog putera
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike cimeta
  • 3 jaja
  • 1 kašika mleka
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Svaku krišku hleba razvaljajte oklagijom. U činiji pomešajte rastopljeni puter, smeđi šećer i 2 kašike cimeta. Namažite na svaku krišku hleba i zarolajte. U činiji pomešajte jaja, mleko, ½ kašičice cimeta i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju sa maslacem dok sve strane ne porumene.