Klasične prženice svi volimo i uglavnom ih jedemo za doručak. Ali one mogu biti i slatke, i tada se u jaja dodaju još i cimet i vanilin šećer pa se onda prže. A nadeve možete da birate po želji. Takođe, možete da ih servirate uz sladoled i voće.
Sastojci:
- 10 kriški tost hleba
- 3 kašike rastopljenog putera
- 3 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 3 jaja
- 1 kašika mleka
- ½ kašičice cimeta
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Svaku krišku hleba razvaljajte oklagijom. U činiji pomešajte rastopljeni puter, smeđi šećer i 2 kašike cimeta. Namažite na svaku krišku hleba i zarolajte. U činiji pomešajte jaja, mleko, ½ kašičice cimeta i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju sa maslacem dok sve strane ne porumene.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem