Omiljena jesenja poslastica pored pite sa jabukama je štrudla. Nju možete da pravite sa makom, jabukom, bundevom... Ali, najlepša štrudla je ona koju ispečete sa domaćim džemom. Kada je napolju hladno i umorni ste se vratili sa posla, počastite se sa prelepom štrudlom i kuvanim vinom

Sastojci:

  • 180 g brašna 
  • 4 g praška za pecivo
  • 80 g putera
  • 30 g šećera u prahu
  • 8 g vanilin šećera
  • 3 kašike jogurta 

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt. Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i ravucite. Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.