Već smo pričali kako ruske domaćice u uštipke, mekike, palačinke, gotovo u sva jela sa testom stavljaju jogurt/kefir. To im je glavni sastojak i po tome se razlikuju od srpskih domaćica. Naši stari, dobro provereni i ukusni recepti za ova jela ne sadrže jogurt/kefir, ali to ne znači da ruske nisu ukusne jednako kao naše. Isprobajte i njihovu verziju. Oni palačinke preliju sa kondezovanim mlekom, ali vi možete da koristite i nešto po vašem ukusu.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 500 g kefira (kiselo mleko ili jogurt)
- 1 kašičica soli
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
U brašno dodajte so, sodu, vanilin šećer i na kraju kefir. Dobro sjedinite i sipajte veću količinu u tiganj, na par kapi ulja. Poklopite i pecite, pa okrenite opet poklopite i dopecite. Tako dok ne utrošite sve.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus