Obično spremamo slane štapiće sa kimom ili susamom, i svi vole da grickaju to za užinu. Možete ih čak poslužiti i za večeru sa nekim umakom. A sada, umesto slane isprobajte slatku verziju sa šećerom. Sigurno će vas raspametiti ukusom. Još ako ih umočite u istopljenu čokoladu ili neki voćni umak... 

Ako želite možete da isprobate da napravite i mafine, ali i i mini krofne

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašičica sirćeta 
  • 200 ml hladne vode 
  • 800 g brašna 
  • 450 g margarina, hladnog 
  • 5-7 kašika šećera 

Priprema:

Jaje umutite, pa dodajte so i sirće, kao i hladnu vodu. Sve sjedinite. Brašno i margarin dobro promešajte da dobijte mrvičastu smesu, pa u sredinu sipajte smesu sa jajima. Umesite testo i stavite ga u providnu foliju, pa u fružider na 30 minuta. Pospite radnju površinu brašno, stavite testo i njega pospite brašno, pa oklagijom razvucite. Pospite šećerom, razvicite još malo oklagijom, pa preklopite sa jedne i druge strane da dobijete dugački i usku pravougaonik. Pospite šećerom, još malo razvucite i preklopite na 4 dela. Razvucite testo da bude tanko, premažite ga vodom i pospite šećerom. Isecite štapiće. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C nekih 20-25 minuta.