Obično spremamo slane štapiće sa kimom ili susamom, i svi vole da grickaju to za užinu. Možete ih čak poslužiti i za večeru sa nekim umakom. A sada, umesto slane isprobajte slatku verziju sa šećerom. Sigurno će vas raspametiti ukusom. Još ako ih umočite u istopljenu čokoladu ili neki voćni umak...
Ako želite možete da isprobate da napravite i mafine, ali i i mini krofne.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica sirćeta
- 200 ml hladne vode
- 800 g brašna
- 450 g margarina, hladnog
- 5-7 kašika šećera
Priprema:
Jaje umutite, pa dodajte so i sirće, kao i hladnu vodu. Sve sjedinite. Brašno i margarin dobro promešajte da dobijte mrvičastu smesu, pa u sredinu sipajte smesu sa jajima. Umesite testo i stavite ga u providnu foliju, pa u fružider na 30 minuta. Pospite radnju površinu brašno, stavite testo i njega pospite brašno, pa oklagijom razvucite. Pospite šećerom, razvicite još malo oklagijom, pa preklopite sa jedne i druge strane da dobijete dugački i usku pravougaonik. Pospite šećerom, još malo razvucite i preklopite na 4 dela. Razvucite testo da bude tanko, premažite ga vodom i pospite šećerom. Isecite štapiće. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C nekih 20-25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus