Ledeni sirup od limuna dobro je imati uvek u frižideru - osvežavajuća limunada biće spremna za 10 sekundi!
Sastojci:
3 limuna
3 limuntusa
1 kg šećera
1 l vode
Priprema:
U posudu staviti vodu, limuntus i šećer. Promešati i ostaviti sa strane. Limun dobro oprati i samleti na mašinu za meso, potom ga dodati u posudu u kojoj su šećer, limuntus i voda. Kad se šećer istopi procediti i sipati u flašu. Čuvati u frižideru.
U slučaju da nemate mašinu za meso, možete limun iseći pa staviti u secko. Isto lepo usitni, a i lakše je. Dobije se nešto manje od 2l sirupa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus