Britanski naučnici tvrde da čokolada i crveno vino nisu samo korisni, već bi trebalo da budu uključeni u našu ishranu.
Evo ideje kako da sjedinite ove sjajne proizvode u fantastičan grejući napitak.
Za 2 porcije čokoladnog vina biće vam potrebno:
1,5 šolje mleka (ne manje od 2%)
1 šolja vašeg omiljenog crvenog vina
1/3 solje iseckane crne čokolade
za ukras: umućen šlag ili mančmelou
Priprema:
U posudi sa dugom drškom sjedinite mleko i čokoladu i stavite je na šporet na temperaturu srednje jačine.
Stalno mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi, i dok ne dobijete gusto čokoladno mleko.
Sipajte vino u posudu i ponovo zagrejte napitak.
Sipajte čokoladno vino u čaše ili šolje, i uživajte!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus