Kod ovih pogačica najbolje je to što se brzo prave, nema čekanja da testo naraste, odmah se peku. Mekane, ukusne i mirisne odlične su za svaku vrstu okupljanja. Mogu se jesti i tople i hladne, a mogu i da stoje po nekoliko dana, biće isto mekane kao kad ste ih napravili.
Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 200 g maslaca ili margarina
- 150 g sira
- pola kašičice soli (stavite više ako sir nije slan)
- oko 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- susam
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Izrendajte jaja i izmešajte sa sirom i maslacem. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo. Zamesite, oklagijom razvucite i manjom čašicom ili čepom za flaše vadite pogačice. Možete seći i štanglice. Premažite umućenim jajetom, pospite semenkama i pecite na 220 stepeni oko 20 - 25 minuta.
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus