Kod ovih pogačica najbolje je to što se brzo prave, nema čekanja da testo naraste, odmah se peku. Mekane, ukusne i mirisne odlične su za svaku vrstu okupljanja. Mogu se jesti i tople i hladne, a mogu i da stoje po nekoliko dana, biće isto mekane kao kad ste ih napravili.
Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 200 g maslaca ili margarina
- 150 g sira
- pola kašičice soli (stavite više ako sir nije slan)
- oko 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- susam
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Izrendajte jaja i izmešajte sa sirom i maslacem. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo. Zamesite, oklagijom razvucite i manjom čašicom ili čepom za flaše vadite pogačice. Možete seći i štanglice. Premažite umućenim jajetom, pospite semenkama i pecite na 220 stepeni oko 20 - 25 minuta.
Izvor: Serpica.net
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom