Kod ovih pogačica najbolje je to što se brzo prave, nema čekanja da testo naraste, odmah se peku. Mekane, ukusne i mirisne odlične su za svaku vrstu okupljanja. Mogu se jesti i tople i hladne, a mogu i da stoje po nekoliko dana, biće isto mekane kao kad ste ih napravili.

Sastojci:

  • 2 kuvana jajeta
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 150 g sira
  • pola kašičice soli (stavite više ako sir nije slan)
  • oko 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • susam
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Izrendajte jaja i izmešajte sa sirom i maslacem. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo. Zamesite, oklagijom razvucite i manjom čašicom ili čepom za flaše vadite pogačice. Možete seći i štanglice. Premažite umućenim jajetom, pospite semenkama i pecite na 220 stepeni oko 20 - 25 minuta.

Izvor: Serpica.net