Uz vruć domaći hleb najbolje se slaže pašteta. Možete da napravite pileću, ali i ovu od tunjevine za koju vam je potrebno samo 5 minuta. Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru. Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne.
Sastojci:
- 160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je)
- so, biber
- kapar (6 komada)
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica senfa
- malo limunovog soka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 70 g maslaca (sobne temperature)
- beli luk i origano (po želji)
Priprema:
U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem