Uz vruć domaći hleb najbolje se slaže pašteta. Možete da napravite pileću, ali i ovu od tunjevine za koju vam je potrebno samo 5 minuta. Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru. Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne. 

Sastojci:

  • 160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je)
  • so, biber
  • kapar (6 komada)
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • malo limunovog soka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 70 g maslaca (sobne temperature)
  • beli luk i origano (po želji)

Priprema:

U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.

Izvor: cooking