Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO ZA 5 MINUTA - PAŠTETA OD TUNJEVINE: Kremasti namaz je najbolji kada se namaže na vruć hleb

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada se gladni najbolje je da spremate nešto jednostavno. Za paštetu od tunjevine vam je potrebno 5 minuta. Obavezno isprobajte.

Pašteta od tunjevine.jpg Izvor: Cooking

Uz vruć domaći hleb najbolje se slaže pašteta. Možete da napravite pileću, ali i ovu od tunjevine za koju vam je potrebno samo 5 minuta. Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru. Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne. 

Sastojci:

  • 160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je)
  • so, biber
  • kapar (6 komada)
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • malo limunovog soka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 70 g maslaca (sobne temperature)
  • beli luk i origano (po želji)

Možda će vas zanimati

Priprema:

U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.

Izvor: cooking

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti