Ovo jednostavno i ukusno predjelo nadahnuto italijanskom kuhinjom ćete spremiti za tili čas, a sastojke verovatno imate kod kuće. Namaz od tunjevine sa majonezom i začinima, pa sve to sa kačkavaljem koji se topi i razvlači čini ove bruskete neodoljivo ukusnim.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 kašike majoneza
  • 100 g kačkavalja
  • malo maslaca da se premaže hleb
  • začini po želji

Priprema

Baget isecite ukoso na parčiće, ali ne previše tanke. Premažite maslacem obe strane. Pecite na 170 ° C ukupno 15 minuta. Preokrenite na pola pečenja. Tunjevinu ocedite i stavite u jednu činiju, dodajte majonez i začine po želji (so, biber, mlevena paprika, peršun, bosiljak). Pomešajte da se sve sjedini.

Na svaku krišku hleba stavite po otprilike jednu kašičicu nadeva. Pospite rendanim kačkavaljem. Zapecite dok se sir ne otopi.