Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IDEALNO ZA SVE POSNE SLAVE - SLANA TORTA ZA PREDJELO: Pravi se od hleba, a u fil ide samo 4 sastojka!

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Priprema ove slane torte nije komplikovana pa je bez muke mogu napraviti i manje iskusne domaćice.

Posna slana torta za slavu Izvor: Printscreen/Youtube/inthekitchenwithelisa

Glavni deo svake slavske trpeze svakako je predjelo. Mnogi od nas imaju svoje ideje za postavljanje slavskog stola i svega što se na njemu nalazi, a bilo da je vaša trpeza posna ili mrsna, najveća pažnja poklanja se upravo predjelu, njegovom serviranju i dekoraciji. Za posnu slavu pročitajte recept u nastavku, sigurno će postati omiljeno vašim gostima.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tost hleba (otprilike 12-15 kriški)
  • 200 g ajvara
  • 200 g tunjevine 
  • 1 kašika senfa (i/ili 1 kašika posnog majoneza)
  • 2-3 kisela krastavčića po ukusu
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kada birate tost hleb, birajte onaj sečen na kocke. Tako ćete lakše složiti redove bez da popunjavate između.  Za fil je potrebno da ajvar pomešate sa tunjevinom, koju ćete prethodno samo blago ocediti. Dodajte i senf ili majonez, ili oba, po vašem ukusu, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte seckane kisele krastavce po ukusu, kao i začine, pa još jednom dobro promešajte.

Na odgovarajućoj tacni poređajte red tost hleba, preko njega pažljivo premažite fil. Slažite dalje redom tost hleb-fil, dok ne utrošite sastojke. Tortu dodatno možete ukrasiti posnim majonezom ili senfom, i ukrasite povrćem. Odložite u frižider, najbolje preko noći da hleb dobro upije fil i da torta lepo omekša.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti