Umesto kokica ili nekih drugih kupovnih grickalica poslužite gostima ove krekere. Napravićete ih za 20 minuta. Dok je toplo pecivo je mekano, kao neke pogačice, a s vremenom postaje sve prhkije kao krekeri.

Sastojci:

  • 170 g speltinog brašna
  • 100 g ražanog brašna
  • 1 jaje
  • 80 ml ulja 
  • 150 ml jogurta (ili kefira)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • susam

Priprema:

Odmah uključite rernu da se greje na 200 C. U činiji sjedinite speltino i ražano brašno, pa dodajte prašak za peciivo i so, pa promešajte.

Dodajte jaje, ulje i jogurt, pa sve sastojke dobro promešajte. Dobićete lepljivu smesu. Rukama oblikujte 12 loptica, spljoštite ih i uvaljajte gornju stranu u susam. Poređajte testo na pekač od rerne na koji ste stavili papir za pečenje ili koji ste predhodno nauljili.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta, ili dok donja strana ne porumeni.

Izvor: Cooking.rs