Umesto kokica ili nekih drugih kupovnih grickalica poslužite gostima ove krekere. Napravićete ih za 20 minuta. Dok je toplo pecivo je mekano, kao neke pogačice, a s vremenom postaje sve prhkije kao krekeri.
Sastojci:
- 170 g speltinog brašna
- 100 g ražanog brašna
- 1 jaje
- 80 ml ulja
- 150 ml jogurta (ili kefira)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- susam
Priprema:
Odmah uključite rernu da se greje na 200 C. U činiji sjedinite speltino i ražano brašno, pa dodajte prašak za peciivo i so, pa promešajte.
Dodajte jaje, ulje i jogurt, pa sve sastojke dobro promešajte. Dobićete lepljivu smesu. Rukama oblikujte 12 loptica, spljoštite ih i uvaljajte gornju stranu u susam. Poređajte testo na pekač od rerne na koji ste stavili papir za pečenje ili koji ste predhodno nauljili.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta, ili dok donja strana ne porumeni.
Izvor: Cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus