Ništa komplikovano, ništa specijalno ali opet lepo i idealno da se zasladite i počastite. Ukoliko imate kod kuće par prezrelih banana možete da ih iskoristite za ove mafine umesto za banana hleb. Od smese ispadne 12 komada, sasvim dovoljno za porodicu da se počasti. Ukolikozaboravite da obložite kalup papirnim korpicama evo kako da očistite kalup za mafine.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- 70ml ulja
- 150g grčkog jogurta
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100g šećera
- cimet i vanilin šećer po želji
Punjenje:
- oko 200g karamela od zaslađenog kondenzovanog mleka ili neki drugi krem po izboru
Preliv:
- kikiriki puter ili još karamele ili opet neki krem po izboru a može i ništa
Priprema:
Viljuškom izgnječiti banane. Mikserom umutiti banane, jaja, jogurt i ulje. U drugoj posudi pomešati sve ostale sastojke. Spojiti sve u jednu smesu i umutiti ali samo onoliko dok se ne sjedini, ne treba premutiti. Smesu rasporediti u plehu za mafine obloženim papirnim korpicama i napuniti ih otprilike do polovine. U sredinu dodati po kašičicu karamele i preko još malo fila.
Mafine peći na 180 stepeni 25-30 minuta, najbolje na režimu gde se pali gornji i donji grejač kako bi narasli ravnomerno.
Kada se ohlade ukrasiti po želji. Dobije se 12 mafina.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem