Ukoliko očekujete goste iznenadite ih ovim ražnjićima. Jednostavni su, brzi, a izgledaju dekorativno. Uz prilog poželji biće odličan ručak. Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće.
Sastojci:
- 2 parčeta pilećih prsa
- 150 g suve slanine
- 1 veća sveža paprika
- 1 paradajz
- 1 šargarepa
- 1 luk
- začin za roštilj
- 2-3 čena belog luka po želji
- so
- malo ulja
- nekoliko drvenih ili metalnih štapića
Priprema:
Meso iseći na veće kocke i posoliti. Začine za roštilj i piletinu izmešati. Dodati i izgnječena 2-3 bela luka po želji i izjednačiti. Povrće takođe iseći na kocke i posoliti, dodati malo ulja pa izmešati. Komad mesa umotati u list slanine pa probosti štapićem. Ređati do mesa povrće pa meso, povrće meso i tako rasporediti na nekoliko štapića. Peći na roštilju. Uz meso kao prilog kombinujujte krompir, pirinač ili bareno povrće.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem