Ukoliko nemate ideju šta da pripremate za današnji ručak, ova ukusno začinjena krilca su pravi izbor. Možete da ih služite sa prilogom po vašoj želji. Toliko su sočna da se lepe za prste. Za nešto više od pola sata imaćete ukusan ručak.
Sastojci:
- 1,5 kg krilca
- 2-3 kašičice soli
- 2 kašike brašna
- 3 kašike kečapa
- 3 kašike soja sosa
- 4-5 kašika meda
- biber
- 100 g susama
- 40 ml ulja
Priprema:
Krilca operite, odstranite vrhove, obrišite papirinim ubrusom. Posolite i uvaljajte u brašno. Izmešajte kečap, soja sos, med i biber. Prelijte preko mesa i dobro istrljajte rukama da se sos suvgde zalepi. Stavite susam.
Složite u najveću tepsiju, prelijte uljem i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći dok fino ne porumeni, oko 35 - 40 minuta.
Izvor: Šerpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus