Treba vam inspiracija za malo drugačiju pitu, isprobajte ove hrskave trougliće sa kupusom ribancem koji će oduševiti sve. Prave se jednostavno, a od ove količine imaćete dovoljno da se počastite sa porodicom. Uz šolju jogurta ili kiselog mleka biće odličan doručak.
Sastojci:
- prženi kupus
- 1/2 praziluka
- tanke gotove kore
- kisela voda ili 1 kašičica praška pecivo
- ulje
Priprema:
Kupus iseći kao ribanac a praziluk sitno. Na ulju sve propržiti, dodati biber. U činiju sipati kiselu vodu i ulje, ako nemate kiselu vodu, mlaku vodu pomešajte sa 1 kašičicom praška za pecivo i 2 kašike ulja koje u toku mazanja treba dodavati po malo.
Četkicom premazati prvu koru pa preko nje dodati drugu koru pa iseći na četiri trake. U dnu svake trake staviti kašiku kupusa i uviti u trougao.Ređati u podmazan pleh. Svaki trouglič premazati vodom i uljem, posuti susamom i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus