Nema osobe koja bar jednom nedeljno ne obraduje celu porodicu kada kaže da sprema pastu. Ovo mediteransko jelo, rasprostranjeno je širom sveta, jede se u velikim količana i omiljeno je jelo mnogih. Najviše je vole deca i jedva čekaju dan kada će mama praviti baš to za ručak. Ovaj italijanski specijalitet napravljen od brašna i jaja, uglavom se kuva sa nekim sosom ili se prelije pa se zapeče u rerni za bolji i kremastiji ukus. Špagete, ravioli, makaroni, kaneloni, iako je izbor veliki, odluka je na vama, a ovoga puta za ručak ili večeru možete poslužiti testeninu sa piletinom i belim sosom u rerni koja će oduševiti baš sve.
Sastav:
- 1 l vode
- 300 g testenine
- 600 g pilećeg filea
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- 50 g kačkavalja
- majčina dušica, origano
Priprema:
Testeninu kuvajte u vodi sa malo soli i ulja 6-7 minuta. Sitno isečenu piletinu pržite oko 6 minuta, a za to vreme u činiji umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i začinite ih solju, biberom, origanom i majčinom dušicom. Testeninu procedite i sipajte u posudu za pečenje, stavite piletinu preko, pa sve prelijte belim sosom i dobro promešajte. Pospite narendani kačkavalj i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem