Nema osobe koja bar jednom nedeljno ne obraduje celu porodicu kada kaže da sprema pastu. Ovo mediteransko jelo, rasprostranjeno je širom sveta, jede se u velikim količana i omiljeno je jelo mnogih. Najviše je vole deca i jedva čekaju dan kada će mama praviti baš to za ručak. Ovaj italijanski specijalitet napravljen od brašna i jaja, uglavom se kuva sa nekim sosom ili se prelije pa se zapeče u rerni za bolji i kremastiji ukus. Špagete, ravioli, makaroni, kaneloni, iako je izbor veliki, odluka je na vama, a ovoga puta za ručak ili večeru možete poslužiti testeninu sa piletinom i belim sosom u rerni koja će oduševiti baš sve.

Sastav:

  • 1 l vode
  • 300 g testenine
  • 600 g pilećeg filea
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 3 jaja
  • 50 g kačkavalja
  • majčina dušica, origano

Priprema:

Testeninu kuvajte u vodi sa malo soli i ulja 6-7 minuta. Sitno isečenu piletinu pržite oko 6 minuta, a za to vreme u činiji umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i začinite ih solju, biberom, origanom i majčinom dušicom. Testeninu procedite i sipajte u posudu za pečenje, stavite piletinu preko, pa sve prelijte belim sosom i dobro promešajte. Pospite narendani kačkavalj i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C  25 minuta.