1. Na maslacu propržite brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno seckan oljušten patlidžan i pavlaku, i lepo promešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos ne zgusne. Sklonite s vatre, ulijte belo vino, pa dodajte piletinu seckanu na kockice i sve lepo promešajte. Ovo je smesa kojom ćete puniti kanelone.


Sastojci:

75 g maslaca
75 g brašna
2,5 dl pilećeg bujona
4,5 dl Moja kravica Kuhinjica pavlaka za kuvanje
65 ml belog vina
750 g kuvane piletine
so, biber
parmezan
kanelone (10-12 komada)
1 veliki plavi patlidžan 

2. Punjene kanelone stavite u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i obilno pospite parmezanom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Napomena: Ovo je recept za kanelone koje ne morate da kuvate, ali ako koristite one koje se kuvaju, preporučujemo vam da skuvate lazanje, a kad se ohlade stavite na duži kraj fil, preklopite drugom polovinom lazanje, malo rukama rolajte po plehu kako biste dobili oblik kanelona i mesto sastava okrenite nadole u plehu u kome ćete ih peći.