1. Na maslacu propržite brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno seckan oljušten patlidžan i pavlaku, i lepo promešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos ne zgusne. Sklonite s vatre, ulijte belo vino, pa dodajte piletinu seckanu na kockice i sve lepo promešajte. Ovo je smesa kojom ćete puniti kanelone.
2. Punjene kanelone stavite u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i obilno pospite parmezanom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Napomena: Ovo je recept za kanelone koje ne morate da kuvate, ali ako koristite one koje se kuvaju, preporučujemo vam da skuvate lazanje, a kad se ohlade stavite na duži kraj fil, preklopite drugom polovinom lazanje, malo rukama rolajte po plehu kako biste dobili oblik kanelona i mesto sastava okrenite nadole u plehu u kome ćete ih peći.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus