Ako nemate ideju šta da pripremate za ručak ili za večeru, ova ukusno začinjena krilca su pravi izbor. Možete da ih služite sa prilogom po vašoj želji. Toliko su sočna da se lepe za prste. A tajna njihovog tako dobrog ukusa je u marinadi koja se priprema od soja sosa, meda, kajmaka i začina. Isprobajte.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica gotovog začina za meso
- 4 čena belog luka izdrobljenog u malo vode
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- malo tucane ljute
- so, biber
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica kajmaka ili pavlake kisele
- maslinovo ulje
Priprema:
Krilca dobro pregledati da nema neko perce i odseći one zaperke špicaste. U činiju staviti soja sos, iscedjen izdrobljen beli luk, dodati papriku, so, biber, med, kajmak i sve žicom izjednačiti.
Preliti krilca, izmešati i ostaviti da upije mirise marinade oko 30 min. Otklopiti, dodati 30 ml ulja pa još jednom promešati. Pleh obložiti pek papirom i poredjati krilca.
Peći na 210 stepeni oko 50 min dok lepo ne porumeni. Kao prilog možete poslužiti krompir.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus