Pileća krilca su uvek dobar izbor za porodični ručak, a i ne treba vam puno vremena.

Sastojci:

1,2 kg pilećih krilaca

2 glavice belog luka

4 kašike paradajz sosa

1 kašika meda

suvi korijander

1 kašika maslinovog ulja

so

biber po ukusu

Za izradu marinade možete koristiti bilo koji sos od paradajza po želji, a pored soli i bibera, recept možete dopuniti raznim začinima - na primer, prstohvatom mlevenog cimeta.

Priprema:

Svako pileće krilce podelite na dva dela i uklonite oštre vrhove. Presavijte krilca u posudu i dodajte paradajz sos, maslinovo ulje, med, 3 narezana čena belog lika, malo korijandera, soli i bibera po ukusu. Pomešati sve i ostaviti jedan sat u frižideru.

Zagrejte rernu na 180°. Položite krila na podmazani pleh za pečenje i dodajte glavicu belog luka koji ste narezali.

Pecite dok krilca ne dobiju smeđu hrskavu koricu, oko 30-40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zenskimagazin.rs