Pileća krilca su uvek dobar izbor za porodični ručak, a i ne treba vam puno vremena.
Sastojci:
1,2 kg pilećih krilaca
2 glavice belog luka
4 kašike paradajz sosa
1 kašika meda
suvi korijander
1 kašika maslinovog ulja
so
biber po ukusu
Za izradu marinade možete koristiti bilo koji sos od paradajza po želji, a pored soli i bibera, recept možete dopuniti raznim začinima - na primer, prstohvatom mlevenog cimeta.
Priprema:
Svako pileće krilce podelite na dva dela i uklonite oštre vrhove. Presavijte krilca u posudu i dodajte paradajz sos, maslinovo ulje, med, 3 narezana čena belog lika, malo korijandera, soli i bibera po ukusu. Pomešati sve i ostaviti jedan sat u frižideru.
Zagrejte rernu na 180°. Položite krila na podmazani pleh za pečenje i dodajte glavicu belog luka koji ste narezali.
Pecite dok krilca ne dobiju smeđu hrskavu koricu, oko 30-40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus