Sastojke potrebne za pripremu ovog specijaliteta verovatno već imate u svom domaćinstvu, a iako niste vrsna kuvarica umećete da napravite.

Sastojci:

2 veća pileća filea

50 ml paradajz sosa

120 ml soja sosa

susamovo ulje po želji

100 g meda

50 g smeđeg šećera

1 srednja glavica luka

3 čena belog luka

120 ml vode

kafena kašičica tucane paprike

1 kašika kukuruznog brašna

1 kašika semena susama

3 struka mladog luka

ulje

so

biber po ukusu

Priprema:

U činiji pomešajte sos od paradajza, soja sos, med, tucanu papriku, smeđi šećer i susamovo ulje. Vodite računa da se šećer potpuno rastopi. Napravljenu marinadu ostavite sa strane.

Za to vreme, sitno iseckajte crni i beli luk. U dubokom tiganju zagrejte ulje, pa luk propržite dok ne postane staklast. Kada luk omekša, dodajte beli luk i nastavite s dinstanjem minut-dva.

Stavite pileće grudi u tiganj i prelijte ih unapred pripremljenom marinadom. Zatim dospite vode i pustite da se krčka. Nakon pola sata, okrenite meso, kako bi se podjednako ispeklo s obe strane. Vratite poklopac i ostavite na umerenoj vatri još pola sata.

Dok se meso dinsta, grubo nasecite mladi luk i propržite susamovo seme u tiganju.

Pečeno meso izvadite iz marinade, pa u nju dodajte kukuruzno brašno, da bi nastao gušći sos. Meso servirajte, prelijte sosom, a od gore pospite seckani mladi luk i proprženi susam.

Vaš pileći file u aromatičnom sosu je spreman! Predlažemo da ga poslužite uz kuvani pirinač i brokoli spremljen na pari. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: mogujatosama.rs