Sastojke potrebne za pripremu ovog specijaliteta verovatno već imate u svom domaćinstvu, a iako niste vrsna kuvarica umećete da napravite.
Sastojci:
2 veća pileća filea
50 ml paradajz sosa
120 ml soja sosa
susamovo ulje po želji
100 g meda
50 g smeđeg šećera
1 srednja glavica luka
3 čena belog luka
120 ml vode
kafena kašičica tucane paprike
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašika semena susama
3 struka mladog luka
ulje
so
biber po ukusu
Priprema:
U činiji pomešajte sos od paradajza, soja sos, med, tucanu papriku, smeđi šećer i susamovo ulje. Vodite računa da se šećer potpuno rastopi. Napravljenu marinadu ostavite sa strane.
Za to vreme, sitno iseckajte crni i beli luk. U dubokom tiganju zagrejte ulje, pa luk propržite dok ne postane staklast. Kada luk omekša, dodajte beli luk i nastavite s dinstanjem minut-dva.
Stavite pileće grudi u tiganj i prelijte ih unapred pripremljenom marinadom. Zatim dospite vode i pustite da se krčka. Nakon pola sata, okrenite meso, kako bi se podjednako ispeklo s obe strane. Vratite poklopac i ostavite na umerenoj vatri još pola sata.
Dok se meso dinsta, grubo nasecite mladi luk i propržite susamovo seme u tiganju.
Pečeno meso izvadite iz marinade, pa u nju dodajte kukuruzno brašno, da bi nastao gušći sos. Meso servirajte, prelijte sosom, a od gore pospite seckani mladi luk i proprženi susam.
Vaš pileći file u aromatičnom sosu je spreman! Predlažemo da ga poslužite uz kuvani pirinač i brokoli spremljen na pari. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus