Omiljeni sir je naravno zdenka. A sada ga pomešajte sa pavlakom i premažite testo za savršene slane štapiće sa sirom i susamom. Možete da ih služite za večeru, a uz njih savršeno ide neka salata kao i tartar ili caciki. Ako volite pecivo ovo će vas oduševiti, a možete da služite i kada vam društvo dođe u goste. Od ostatka testa možete da napravite mini pecivo i da punite džemom.
Ako želite da poslužite i nešto slatko nakon ovako ukusnog recepta onda probajte čokoladne bombe punjene krem sirom i namazom po želji.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 500 g brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1-2 kašičice soli
- 1 jaje
- 100 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 50 ml ulja
Još:
- 4 zdenka sira
- 2-3 kašike kisele pavlake
Za premazivanje testa:
- 1 kašičica kisele pavlake
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Razmutite kvasac sa toplim mlekom i kašičicom soli i šećera. Ostavite na toplom da nadođe. U nadošao kvasc dodajte polovinu prosejanog brašna, jaje, kiselu pavlaku, ulje, vodu, so i dobro promešajte. Zatim postepeno dodajte ostatak brašna i umesite glatko testo. Testo pokrijte i ostavite 30 minuta na toplom. Zatim ga istanjite na pobrašnjenoj površini i oblikujte u pravougaonik. Polovinu testa premazite sa zdenka sirom i kiselom pavlakom. Namazanu polovinu preklopite drugom polovinom i pritisnite krajeve prstima.
Oklagijom lagano predjite preko testa, ali pazite da fil ne iscuri. Isecite testo na trake širine oko 2 cm i uvijte ih u spirale.
Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Premazite ih sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i soli. Preko pospite susam.
Rernu zagrejte na 200°C, pa pecite na 190°C dok ne porumene.
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem